Procesverbetering

Veranderen gaat niet vanzelf. Een mens is een gewoontedier. 

Vanzelf blijft het op de automatische piloot vasthouden aan vaste patronen. Om deze vaste patronen te doorbreken is externe professionele hulp soms nodig.

Externe begeleiding door middel van het faciliteren van procesverbeteringstrajecten kan (productie-)teams helpen om zelfstandig zeer complexe problemen systematisch en duurzaam op te lossen. De aanpak is integraal op het raakvlak van mens (gedrag), techniek en proces, waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van de mensen zodat zij in de toekomst door middel van het toepassen van de aangereikte methodieken soortgelijke problemen zelf op kunnen lossen. De begeleiding is een vorm van coaching on-the-job op basis van Lean technieken, KT denkprocessen, leiderschap en gezond verstand.

De begeleiding van het procesverbeteringstraject wordt uitgevoerd aan de hand van 4 stappen:

Situatie analyse
Resultaat en plan ontwikkelen
Het probleem oplossen
Het resultaat borgen
Hoe wordt het resultaat gevierd

De begeleiding van procesverbetering is intensief en vindt plaats op locatie van het probleem. Het probleem is tenslotte de workshop! De aanpak is praktisch, feitelijk, lerend, confronterend en motiverend. De duur kan variëren van enkele uren tot enkele weken. Naarmate het traject vordert, wordt steeds meer afstand genomen en zal het team – met de nodige handvatten – steeds meer op eigen benen komen te staan. Op deze manier wordt altijd op een gestructureerde en meetbare manier maatwerk geleverd!

Wil je meer weten over procesverbetering, neem dan contact op via T 06 46902448 of info@sinceriouschange.nl

Ik help je graag!
Terug naar overzicht

INTERESSE? NEEM CONTACT OP
TEL. +31 (0) 646 90 2448

Klik hier
Website laten maken door Modual.